Recent Posts

Archive

Tags

Femten ting å si i en kjip situasjon


Shit happens, og det skjer med oss alle. Man kan ikke nødvendigvis endre på situasjonen, men det finnes ting man kan si til seg selv som kanskje kan gjøre den mer positiv. Dette handler selvsagt ikke om å overvinne andre mennesker i en verbal tvekamp, men om utsagn som kan virke positivt inn på oss selv. Noen er kanskje litt i grenseland for hva offentlig opptreden angår, men da går det an å mumle. Det viktigste er å påvirke oss selv - det er jo tross alt vi som skal komme seirende ut av den vonde situasjonen.

1. Bare fordi de er uhøflige, trenger ikke jeg å være det Andre mennesker kan gjøre livet vårt kjipt, men vi kan si dette høyt til oss selv og andre - og det kan hjelpe oss med å ignorere det kjipe de gjør mot oss og gå videre med rak rygg.

2. Shit happens! En klassiker, og det kan være greit å si iblant - noen kjipe ting bare skjer, og det er like greit å bare godta det og forsøke å gjøre det beste ut av det for det.

3. So what? Selv om det kjipe skjer, trenger det ikke ødelegge meg eller min dag for det. Jeg trenger ikke la det gå innpå meg. Det skjedde - so what?

4. Der du begynner, slutter jeg Vi kan sette våre egne grenser. Andre kan ha sine meninger - om verden, seg selv eller oss - men vi trenger ikke føle oss presset til å mene det samme eller gjøre det de ønsker. Der du begynner, slutter jeg - du kan mene og gjøre hva du vil, og det kan jeg også.

5. Der du slutter, begynner jeg Jeg kan ha lov til å mene det jeg vil eller gjøre det jeg mener er rett. Selv om andre ikke samtykker eller blir med, kan jeg gjøre det alene. Jeg er et selvstendig individ. Jeg kan gjøre det som er rett - i en gitt situasjon eller for mitt eget liv, uansett hva andre måtte mene.

6. Se på småspurvene! Min bestemor pleide å si det når jeg ble stresset. - "Se på de små spurvene, de hopper så lett omkring og sanker den mat de finner på sin sti med takknemlige "beep- beep"! Ikke stress med alt mulig du tror du må gjøre på en gang eller klare å gjøre perfekt." Jeg så på spurvene, og det virket som de var veldig fredfulle inni seg.Det smittet. Derfor ser jeg stadig på spurver hvis jeg blir stresset eller bekymret.

7. Ok, da prøver vi igjen! Om noe ikke funker eller går skeis, er det bare å prøve igjen - i hvert fall hvis det er verd det. Det gjelder å ikke gi opp. Man må reise seg og forsøke på nytt.

8. Det er ikke over før det er over! Det kan være fristende å gi opp når noe virker for vanskelig eller uoppnåelig. Men kampen er ikke over før den er over. Kanskje krever det en ekstra innsats, men det er mulig. At noe ser håpløst ut, betyr ikke at alt håp er ute. Det er ikke over før det er over!

9. Don't give up! Litt i samme bane som de forrige punktene, men en annen måte å si det på.

10. Er det morsomt, kan man le av det Kjipe situasjoner er sjelden morsomme, men det betyr ikke at de ikke kan inneholde komiske elementer. Noen ganger er det like greit bare å le av dem. Det fjerner kanskje ikke det vonde, men kan gjøre det lettere å bære. Man letter litt på trykket, "breaks the ice", på en måte. Latter påvirker helsen positivt. Så hvorfor ikke? Kan man le av det, kan man like godt gjøre det.

11. Ai-ai-ai-ai-ai! Jeg er ikke sikker på hvorfor, men sier man dette med riktig tonefall, kan det faktisk hjelpe på humøret. Kanskje fordi det formidler noe om at man velger å ta det litt "humoristsik" og ikke la det knekke seg.

13. Kan hun/han, kan jeg! Man kan hente inspirasjon fra andre som har vært i liknende situasjoner. Det viser ikke bare at det er mulig å gjøre noe med det, men kan kanskje også fungere som motivasjon - i hvert fall for dem som har litt konkurranseinstinkt.

14. I'm not broken, just bent Det kan føles som om omstendighetene ødelegger oss til tider. Å se på seg selv som ødelagt, vil virke nedbrytende både på selvbilde og motivasjon til å reise seg igjen. Da kan det hjelpe å tenke på seg selv som skadet (bøyd, "bent"), men ikke ødelagt ("broken"). Det er mulig å reise seg igjen!

15. Shoot me down, but I get up! Ok, jeg klarte ikke å holde dette Sia-sitatet utenfor. Det er fra sangen "Titanium". Hun kaller den "cheesy", men den er faktisk veldig god. Andre kan virkelig slå oss ned (eller "shoot us down") slik at vi faktisk havner på bakken - men vi trenger ikke bli liggende. Vi kan reise oss igjen! - Yes, we can!!!